Diana i Töreboda
Cykla Göta kanal
Cyklar vid kanalen

Paketupplevelser längs Göta kanal

Längs Göta Kanal finns massor att se och göra. Här har vi samlat några av guldkornen där du får uppleva Göta Kanal från en skön kvalitetscykel från Skeppshult, bo bra och äta gott. Våra upplevelser startar på Café Visthuset i Töreboda. Hit tar du dig enkelt med tåg eller bil.

Matupplevelse vid Göta kanal!

2 dagar 40 km

Det här paketet innehåller en lokal matupplevelse kryddat med en nypa motion. Du besöker både Café Visthuset och Norrqvarn Hotell och Konferens vilka båda jobbar med smakupplevelsen i centrum och lyfter de lokala ingredienserna. Norrqvarn är också certifierat enligt Västsvensk Mersmak. I picknicken du får med dig från Café Visthuset ingår en hantverksmässigt rostad och varsamt bryggd specialkaffe.

Dag 1 - Töreboda -Sjötorp - Norrqvarn (27 km)
Du hämtar ut cykeln på Café Visthuset i Töreboda, här får du också med dig lunchen för dagen. Du cyklar förbi slussar i vacker natur och har hela tiden nedförsbacke på vägen till Sjötorp. Denna ort är Göta kanals hamn mot Vänern och förr byggdes och renoverades båtar här. I Sjötorp finns också ett museum om kanalen, värt ett besök. På Norrqvarn Hotell och Konferens kommer sedan middagen att avnjutas i form av en trerätters lokalproducerad Smaka på Skaraborg-meny. Här bor du också skönt på natten i hotellstandard med dusch och toalett på rummet.

Dag 2 - Norrqvarn - Töreboda (13 km)
Efter frukostbuffén cyklar du i egen takt tillbaka till Töreboda. Här kan du bland annat besöka Sveriges minsta färja Lina. På Café Visthuset väntar sedan en smarrig smörgåsbricka med lokala specialiteter.


Cyklar vid Göta kanal!
Norrqvrn från luften
Norrqvarn förrätt


Detta ingår:

Boende på hotellrum.
Två luncher.
Lokalproducerad Smaka på Skaraborg-meny. exkl. dryck.
Frukostbuffé.
Cykelhyra två dagar och hjälm.
Cykelservice vid behov.


Hotellrum
Del i rum dubbelrum: 1995 kr
Enkelrum: 2195 kr


Ekologisk cykelsemester längs Göta kanal!

2 dagar 31 km
Det här paketet innehåller en helt ekologisk semester kantad med vacker natur och livets enkla nöjen. Du besöker Café Visthuset i Töreboda och Tåtorps vandrarhem där omtanke om människa och miljö är kärnan i båda verksamheterna. I det natursköna Tåtorp finns Göta kanals enda handvevade sluss. Den medskickade picknicken kan avnjutas vid Lanthöjden, Göta kanals högsta punkt, med en ståtlig obelisk. I Tåtorps ekologiska vandrarhem bor ni gott mellan ekologiska lakan. Det är också nära till många fina badplatser och den vackra trädgården ger tid att bara vara. Här finns också möjlighet att hyra en båt för en fisketur på sjön Viken.

Dag 1 Töreboda - Tåtorp, ca 15 km
Turen börjar i Töreboda där du hämtar ut cykeln på Café Visthuset. Här får du också med dig en lunchpicknick att avnjuta när det passar. Turen går mot Tåtorp och cyklingen är lätt på plan och bilfri grusväg längs vattnet och de öppna fälten. I Tåtorp checkar ni in på det ekologiska vandrarhemmet. Här serveras er kvällsmat. På vägen till Tåtorp passerar ni Wassbacken. Här bjuds vissa sommarkvällar på musik, vilket kan vara ett fint sätt att avrunda kvällen.

Dag 2 - Tåtorp - Töreboda, ca 15 km
Efter frukosten cyklar ni i egen takt tillbaka till Töreboda. Du cyklar i egen takt och och avslutar med att lämna tillbaka cykeln på Café Visthuset när du känner dig klar. Om tid och ork finns över kan eftermiddagen ägnas åt en cykling mot Hajstorp (5 km) eller Lyrestad (13 km).


Våra Skeppshultscyklar
Juno vid Göta kanal


Detta ingår:

Boende på ekologiskt vandrarhem inkl. lakan och frukost.
Två luncher.
Kvällsmat exkl. dryck.
Frukost.
Cykelhyra två dagar och hjälm.
Cykelservice vid behov.

Del i dubbelrum: 1595 kr
Enkelrum: 1795 kr


Stora Göta kanal-paketet!

3 dagar 70 km
Här är Café Visthusets stora Göta kanal-paket för dig som vill ha hela Göta kanalupplevelsen. Här ingår cykelturer i vacker natur, längs fält och vid slussar såväl som goda matupplevelser.

Dag 1 Töreboda - Tåtorp, ca 15 km
Stora Göta kanal-paketet börjar i Töreboda där du hämtar ut din cykel och lunchpickick på Café Visthuset.Gratis WIFI Första dagen cyklar du på plan mark mot Tåtorp och cyklingen sker längs de gamla dragvägarna där båtarna drogs fram av oxar då kanalen fungerade som transportled åt fraktskepp. Här är Sveriges längsta allé. I det ekologiska vandrarhemmet i Tåtorp väntar kvällsmaten på vandrarhemmet där du bor på kvällen. Här är nära till fina badplatser. Du kan också hyra en båt för en fisketur på sjön Viken. Den vackra trädgården ger tillfälle till att bara vara. I Tåtorp finns också Göta kanals enda handvevade sluss.

Dag 2 - Tåtorp - Töreboda - Norrqvarn, ca 28 km
Efter frukosten bär det av mot Töreboda igen där lunchen finns på Café Visthuset. Här väljer ni något från caféets lunchmeny. Färden fortsätter sedan mot Sjötorp, Göta kanals hamn mot Vänern. Vägen mot Sjötorp går nedför och du passerar många slussar som var och en erbjuder ett tillfälle att pausa och förundras över konsten att slussa en båt. Här är vackert att strosa runt bland magasinen och bodarna. Det gamla Göta kanal-museet är även det värt ett besök! Ni checkar in på Norrqvarn där kvällen spenderas. Här väljer ni valfri varmrätt från restaurangens meny att avnjuta på bryggan, precis bredvid Göta kanal.

Dag 3 - Norrqvarn - Töreboda ca 13 km
Morgonen erbjuder en frukostbuffé och därefter en behaglig cykeltur tillbaka till Töreboda. Du cyklar i egen takt och och avslutar med att lämna tillbaka cykeln på Café Visthuset när du känner dig klar.


Norrqvarn från luften
Norrqvarn vid Göta kanal
Cyklar vid Göta kanal


Detta ingår:

Boende på ekologiskt vandrarhem inkl. sänglinne natt ett.
Hotellrum budget natt två.
Cykelhyra tre dagar och hjälm.
Cykelservice vid behov.
Tre luncher.
Två middagar exkl. dryck.
Frukostbuffé.

Pris: 3190kr -del i tvåbäddsrum

Pris 3590kr -enkelrum


cyklagotakanal.se är en del av Café Visthuset!

Klicka här för att komma till cafevisthuset.se

Vår lunchpicknick

Picknickluncherna från Café Visthuset är gjorda på lokala smaker. I picknickkorgen får du med dig dryck och specialkaffe att dricka efter maten. Välj ett av våra tre alternativ.

Vegetarisk

Vätternröding

Kallskuret

Bokningsvillkor

Bokning och betalning:
Bokning sker via vårt bokningsformulär på hemsidan, via e-post eller på telefon, 0506 - 77 75 50.

När vi tagit emot och behandlat din bokningsförfrågan, skickar vi en bokningsbekräftelse till dig via e-post. Här får du också bokningsnummer och mer praktisk information om din resa. När du betalat in beloppet är bokningen bekräftad.Betalningen skall vara oss till handa senast 30 dagar innan avfärd. När bokningen är genomförd får du en voucher utsänd till dig via e-post. Denna ska visas upp vid incheckning till ditt boende och uthämtning av cyklar.

Om ni vill dela upp betalningen på flera personer går det bra, ange då bokningsnumret för varje betalning. När vi ser att alla betalningar inkommit är bokningen genomförd och vi skickar ut er voucher.

Är du osäker, ring oss gärna på 0506 - 77 75 50!

Avbokning:
Vi hjälper kostnadsfritt till med ombokning av din resa fram till 48 timmar innan avresa. Ombokning sker under förutsättning att det är möjligt att boka om till nya datum med hänsyn till tillgänglighet hos både Café Visthuset och samarbetspartners.

Avbokning måste meddelas Café Visthuset och sker via mejl till info@cafevisthuset.se. Utebliven betalning eller no-show godkänns inte som avbokning.

Du har rätt att avboka din resa och få det inbetalda beloppet återbetalt om din avbokning sker 7 dagar innan avfärd.

Om avbokning sker inom 24 timmar innan avresa eller om gästen inte dyker upp på avresedagen sker ingen återbetalning av det inbetalda beloppet.

För att du säkert ska kunna boka din resa hos oss så har vi ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.