Paketupplevelser längs Göta kanal

Längs Göta Kanal finns massor att se och göra. Här har vi samlat några av guldkornen där du får uppleva Göta Kanal från en skön kvalitetscykel från Skeppshult, bo bra och äta gott. Våra upplevelser startar på Café Visthuset i Töreboda. Hit tar du dig enkelt med tåg eller bil.

Matupplevelsen längs Göta kanal

Det här paketet innehåller en lokal matupplevelse kryddat med en nypa motion. Du besöker både Café Visthuset och Norrqvarn Hotell och Konferens vilka båda jobbar med smakupplevelsen i centrum och lyfter de lokala ingredienserna. Norrqvarn är också certifierat enligt Västsvensk Mersmak. I picknicken du får med dig från Café Visthuset ingår en hantverksmässigt rostad och varsamt bryggd specialkaffe.

Dag 1 - Töreboda - Sjötorp - Norrqvarn (27 km)

Du hämtar ut cykeln på Café Visthuset i Töreboda, här får du också med dig lunchen för dagen. Du cyklar förbi slussar i vacker natur och har hela tiden nedförsbacke på vägen till Sjötorp. Denna ort är Göta kanals hamn mot Vänern och förr byggdes och renoverades båtar här. I Sjötorp finns också ett museum om kanalen, värt ett besök. På Norrqvarn Hotell och Konferens kommer sedan middagen att avnjutas i form av en trerätters lokalproducerad Smaka på Skaraborg-meny. Här bor du också skönt på natten i hotellstandard med dusch och toalett på rummet.

Dag 2 - Norrqvarn - Töreboda (13 km)

Efter frukosten cyklar du i egen takt tillbaka till Töreboda. Här kan du bland annat besöka Sveriges minsta färja Lina. På Café Visthuset väntar sedan en smarrig smörgåsbricka med lokala specialiteter.

Det här ingår

  • -Hotellrum, 1 natt - Norrqvarn hotell och konferens
  • -Lunchpicknick
  • -3-rätters Smaka på Skaraborg-meny (exkl. dryck)
  • -Smörgåsbricka
  • -Cykelhyra, 2 dagar inkl. hjälm
  • -Cykelservice vid behov

Pris

Vuxen, delad logi:2395 kr

Vuxen, enkelrum:2695 kr

>> Läs mer om våra bokningsvillkor här

>> Läs mer om luncpicknicken här